Mazariinit
Ainekset
- 100 g voita
- ¾ dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 keltuainen
Täyte
- 100 g kuorittuja manteleita tai mantelijauhetta
- 50 g pehmeää voita
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl raastettua appelsiininkuorta tai 1 tl manteliaromia
Valmistusohje
1. Vatkaa sokeri ja voi keskenään. Lisää toisiinsa sekoitetut kuivat aineet ja keltuainen. Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan levähtää hetki jääkaapissa. Painele taikina ohueksi kerrokseksi pienten leivosvuokien pohjalle ja reunoille.
2. Jauha mantelit hienoksi. Lisää jauheeseen pehmeä voi hyvin vatkaten. Lisää munat, sokeri ja mauste. Jaa täyte pohjille.
3. Kypsennä mazariineja 200-asteisessa uunissa, kunnes täyte jähmettyy ja saa hieman väriä.
Vinkki: Sekoita kuorrutus tomusokerista ja tilkasta vettä tai tuorejuustosta, tomusokerista ja tilkasta sitruunamehua, värjää karamellivärillä. Pursota seos jäähtyneiden mazariinien pinnalle. Myös tuoreet marjat sopivat mazariinien koristeeksi.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous