10.6.2012

Mehevä kaalilaatikko lihasta tai sienistä

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 l maitoa
1 ½ dl riisi-ohraseosta
1 tl mineraalisuolaa
1 kg valkokaalia
vettä
mineraalisuolaa
400 g jauhelihaa
tai ,
4 dl kiehautettuja, hienonnettuja sieniä
2 kesäsipulia varsineen
1 tl mineraalisuolaa
1/4 tl mustapippuria
muutama tuore meiraminoksa tai 1 rkl kuivattua meiramia
2 munaa

Valmistusohje

Näin teet mehevän kaalilaatikon:

Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää riisi-ohraseos. Hauduta puuroa miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia. Mausta puuro mineraalisuolalla.

Hienonna puuron kypsyessä kaali ja keitä sitä miedosti suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia tai kunnes kaali on sopivasti pehmennyt. Valuta kaali.

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Hienonna sipulit sekä niiden varret ja lisää sipulit jauhelihan joukkoon kuullottumaan ja pehmenemään. Mausta seos mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Jos käytät sieniä, hauduta niitäkin sipulin kanssa muutama minuutti. Lisää tarvittaessa pannuun tilkka öljyä tai nokare voita.

Sekoita keskenään puuro, kaali ja jauheliha- tai sieni-sipuliseos. Mausta seos hienonnetulla tuoreella meiramilla tai kuivatulla meiramilla ja lisää joukkoon munat.

Kaada seos yhteen suureen tai pariin pienempään voideltuun uunivuokaan ja  kypsennä kaalilaatikkoa 175 asteen uuninlämmössä 1–1 1/2 tuntia vuoan koon mukaan.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi