mehevä kaalilaatikko
Mehevän kaalilaatikon juju on maitoon keitetty riisi-ohraseos ja joukkoon sekoitetut kananmunat.
Reseptit

Mehevä kaalilaatikko lihasta tai sienistä

Mehevän kaalilaatikon voi valmistaa jauhelihasta tai sienistä.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mehevä kaalilaatikko

  • 1 l maitoa
  • 1 ½ dl riisi-ohraseosta
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • 1 kg valkokaalia
  • vettä
  • mineraalisuolaa
  • 400 g jauhelihaa tai
  • 4 dl kiehautettuja, hienonnettuja sieniä
  • 2 kpl kesäsipulia varsineen
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • muutama tuore meiraminoksa tai 1 rkl kuivattua meiramia
  • 2 kpl munaa

Valmistusohje

Mehevä kaalilaatikko valmistuu näin helposti:

Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää riisi-ohraseos. Hauduta puuroa miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia. Mausta puuro mineraalisuolalla.

Hienonna puuron kypsyessä kaali ja keitä sitä miedosti suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia tai kunnes kaali on sopivasti pehmennyt. Valuta kaali.

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Hienonna sipulit sekä niiden varret ja lisää sipulit jauhelihan joukkoon kuullottumaan ja pehmenemään. Mausta seos mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Jos käytät sieniä, hauduta niitäkin sipulin kanssa muutama minuutti. Lisää tarvittaessa pannuun tilkka öljyä tai nokare voita.

Sekoita keskenään puuro, kaali ja jauheliha- tai sieni-sipuliseos. Mausta seos hienonnetulla tuoreella meiramilla tai kuivatulla meiramilla ja lisää joukkoon munat.

Kaada seos yhteen suureen tai pariin pienempään voideltuun uunivuokaan ja  kypsennä mehevä kaalilaatikko 175-asteisessa uunissa. Aikaa kuluu noin  1–1 1/2 tuntia vuoan koon mukaan.

Katso myös: Mac’n’cheese – makaronivuoka Amerikan malliin

Katso myös Kotiliesi.fi: Mehevät uuniruoat maistuvat kaikille

X