Reseptit

Mehevä mustikka-jogurttikakku

Mustikka-jogurttikakku on raikas vaihtoehto kahvihetkeen. Kakku koristellaan tuoreilla marjoilla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 3 munaa
  • 1-1 ½ dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 10 liivatelehteä
  • vettä
  • 1 l mustikkajogurttia
  • 5 dl mustikoita
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria

päälle:

  • 1 l mustikoita (tai ½ l mustikoita ja ½ l mansikoita)
  • 2 dl vettä
  • 2 dl hyytelösokeria

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kookoshiutaleet ja leivinjauhe. Lisää jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtoreunavuokaan ja paista 175 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia. Irrota pohja vuoasta ja pese vuoka.

Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumennettuun vesitilkkaan.

Sekoita mustikkajogurtin joukkoon mustikat ja mausta seos sokerilla sekä vaniljasokerilla. Lisää liivate ohuena nauhan koko ajan hyvin sekoittaen jogurttiseoksen joukkoon.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Peitä pestyn irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla ja pohjalevy paperin päälle vuokaan. Kaada päälle jogurttitäyte ja nosta toinen kakkulevy täytteen päälle.

Levitä päällimmäisen kakkulevyn päälle marjoja. Kuumenna vesi ja lisää hyytelösokeri. Lusikoi seos marjojen päälle kiilteeksi. Pidä kakkua jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai vaikka seuraavaan päivään. Irrota vuoan reunat ja nosta kakku paperin avulla tarjolle.

X