Reseptit

Mehevä mustikkakakku

12.5.2012 Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Mausta mehevä mustikkakakku ripauksella kardemummaa.

Ainekset

Taikina:

3 munaa
2 dl sokeria
2 dl maitoa
125 g sulatettua margariinia tai voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl jauhettua kardemummaa

väliin:

4 dl mustikoita
0.5 dl sokeria

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita maito ja rasva varovasti nostelemalla vaahdon joukkoon.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos muiden aineiden joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Kaada kolmannes taikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen (irtoreuna) vuokaan. Ripottele päälle puolet mustikoista ja sokerista. Lisää taas kolmannes taikinasta sekä loput mustikat ja sokeri. Levitä päälle loput taikinasta.

Paista kakkua 175 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja kumoa se varovasti vuoasta tai irrota vuoan reunat ja nosta kakku pohjan avulla tarjolle.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *