Reseptit

Mehevä omenatorttu

Mehevän omenapiirakan salaisuutena on sen kakkumainen koostumus. Piirakkaan voi lisätä oman maun mukaan myös inkivääriä ja tarjoilla valmiin herkun vanilliinikastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 4.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • täyte:
  • 5-6 omenaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl kanelia
  • voiteluun:
  • munaa

Valmistusohje

Voit lisätä mehevän omenapiirakan täytteeseen omenaviipaleiden joukkoon vähän hillottua inkivääriä tai maustaa omenaviipaleet kanelin lisäksi parilla teelusikallisella jauhettua inkivääriä. Tämä kakkumainen torttu sopii jälkiruoaksi tai kahvin kanssa tarjottavaksi.

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi seokseksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Ota noin
puolet taikinasta ja levitä se voidellun irtoreunavuoan pohjaan ja reunoille.

Kuori omenat tarvittaessa ja viipaloi ne. Lado omenaviipaleet kerroksittain sokerin ja kanelin kanssa taikinan päälle vuokaan. Taputtele loput taikinasta hyvin
jauhotetulla alustalla vuoan kokoiseksi pyöreäksi levyksi ja nosta levy kanneksi. Ummista reunat hyvin, voitele pinta munalla ja pistele se haarukalla.

Paista torttua 175 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota torttu varovasti vuoasta. Tarjoa torttu vaahdotetun vanilliinikastikkeen
tai pehmeän vaniljajäätelön kanssa.

X