Reseptit

Mehevä poronpaisti

Tämä mehevä poronpaisti kypsyy uunissa 2–3 tuntia. Paisti maistuu puolukoiden kera. Puolukoiden lisäksi paistin kanssa sopii myös perunamuusi ja juurekset.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mehevä poronpaisti:

  • noin 2 kg:n painoinen poronpaisti
  • suolaa

Valmistusohje

Mehevä poronpaisti tehdään helposti näin:

1. Sido paisti pyöreäksi puuvillanarulla. Mausta suolalla. Ruskista paisti kauttaaltaan kuumalla paistinpannulla. Pane liha uunivuokaan ja peitä vuoka foliolla. Voit myös käyttää paistopussia. Kypsennä paistia 150-asteisessa uunissa 2–3 tuntia eli kunnes lihalämpömittari näyttää 60 astetta.

2. Ota paisti uunista ja anna sen vetäytyä vuoassa parikymmentä minuuttia. Leikkaa paistista ohuita viipaleita poikkisyin. Tarjoa lisänä punajuuria, perunamuusia, puolukoita ja uunissa paahdettuja juureksia.

Ohje: Tero Mäntykangas

Lisää ruokia poronlihasta:

812864-poropaisti_salaatti.jpg

Kylmä poronpaisti ja salaatti

 977429-Hirvipaahtopaisti_KH_01.jpg
Katso myös Kotiliesi.fi: Poron paahtopaisti
X