Reseptit

Mehevä poronpaisti

Tämä mehevä poronpaisti kypsyy uunissa 2–3 tuntia. Paisti maistuu puolukoiden kera. Puolukoiden lisäksi paistin kanssa sopii myös perunamuusi ja juurekset.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 2 kg:n painoinen poronpaisti
  • suolaa

Valmistusohje

1. Sido paisti pyöreäksi puuvillanarulla. Mausta suolalla. Ruskista paisti kauttaaltaan kuumalla paistinpannulla. Pane liha uunivuokaan ja peitä vuoka foliolla. Voit myös käyttää paistopussia. Kypsennä paistia 150-asteisessa uunissa 2–3 tuntia eli kunnes lihalämpömittari näyttää 60 astetta.

2. Ota paisti uunista ja anna sen vetäytyä vuoassa parikymmentä minuuttia. Leikkaa paistista ohuita viipaleita poikkisyin. Tarjoa lisänä punajuuria, perunamuusia, puolukoita ja uunissa paahdettuja juureksia.

Ohje: Tero Mäntykangas

Lisää ruokia poronlihasta:

812864-poropaisti_salaatti.jpg

Kylmä poronpaisti ja salaatti

947561-poronpaisti.jpg

Poronpaisti

 977429-Hirvipaahtopaisti_KH_01.jpg

Kotiliesi.fi: Poron paahtopaisti
X