
Mehevä possu-nuudelisalaatti
Voit lämmittää lounasannoksen ennen syömistä tai nauttia sellaisenaan kylmän salaatin tapaan. Saat salaatista helposti vegaanisen version, kun korvaat possun kylmäsavutofulla.
Voit lämmittää salaattiannoksen ennen syömistä tai nauttia sellaisenaan kylmän salaatin tapaan.
Ainekset
- 400 g porsaan sisäfileetä
- 3/4 tl suolaa
- 3 rkl kuorittuja seesaminsiemeniä
- 1 rkl öljyä
- 200 g täysjyvävehnänuudeleita
- 1 porkkana
- 1 paprika
- 1/2 tuorekurkkua
- 15 cm pätkä purjoa
- 1 ruukku korianteria
Kastike
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 limetin mehu
- 1 rkl seesaminsiemenöljyä
- 1 1/2 rkl ruokosokeria
- 1 rkl tulista chilikastiketta
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
1. Ripottele sisäfileelle suolaa ja seesaminsiemeniä. Ruskista filee pannulla tilkassa öljyä kauttaaltaan kauniin ruskeaksi. Nosta filee uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Kääräise possun sisäfilee folioon vetäytymään 5–10 minuutiksi ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Keitä nuudelit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukainen aika. Kaada nuudelit lävikköön ja huuhtelemkylmällä vedellä. Kaada nuudelit kulhoonja sekoita joukkoon possuviipaleet ja kastike.
3. Kuori ja suikaloi porkkana. Pese paprika, halkaise ja poista valkoiset siemenkalvot ja kanta. Leikkaa paprika suikaleiksi. Huuhtele kurkku ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Halkaise purjo, huuhtele huolellisesti myös lehtiruotien välistä, leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna korianteri. Sekoita kasvikset nuudelien joukkoon. Hölskyttele kunnolla sekaisin.
Lisää kivoja nuudelisalaatteja:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous