Reseptit

Mehevä possu-nuudelisalaatti

4.4.2017 Teksti: Suvi Rüster Kuvat: Pekka Holmström

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Voit lämmittää lounasannoksen ennen syömistä tai nauttia sellaisenaan kylmän salaatin tapaan. Saat salaatista helposti vegaanisen version, kun korvaat possun kylmäsavutofulla.

Ainekset

400 g porsaan sisäfileetä
3/4 tl suolaa
3 rkl kuorittuja seesaminsiemeniä
1 rkl öljyä
200 g täysjyvävehnänuudeleita
1 porkkana
1 paprika
1/2 tuorekurkkua
15 cm pätkä purjoa
1 ruukku korianteria

Kastike

3 rkl rypsiöljyä
1 limetin mehu
1 rkl seesaminsiemenöljyä
1 1/2 rkl ruokosokeria
1 rkl tulista chilikastiketta
1 rkl raastettua inkivääriä
1/4 tl suolaa

Valmistusohje

1. Ripottele sisäfileelle suolaa ja seesaminsiemeniä. Ruskista filee pannulla tilkassa öljyä kauttaaltaan kauniin ruskeaksi. Nosta filee uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Kääräise possun sisäfilee folioon vetäytymään 5–10 minuutiksi ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Keitä nuudelit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukainen aika. Kaada nuudelit lävikköön ja huuhtelemkylmällä vedellä. Kaada nuudelit kulhoonja sekoita joukkoon possuviipaleet ja kastike.

3. Kuori ja suikaloi porkkana. Pese paprika, halkaise ja poista valkoiset siemenkalvot ja kanta. Leikkaa paprika suikaleiksi. Huuhtele kurkku ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Halkaise purjo, huuhtele huolellisesti myös lehtiruotien välistä, leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna korianteri. Sekoita kasvikset nuudelien joukkoon. Hölskyttele kunnolla sekaisin.

Lisää kivoja nuudelisalaatteja:

itämainen sobanuudelisalaatti

Itämainen sobanuudelisalaatti

pirteä nuudelisalaatti

Pirteä nuudelisalaatti

ankanrintaa ja nuudelisalaattia

Ankanrintaa ja nuudelisalaattia

Kotiliesi.fi: Itämainen nuudelisalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *