Reseptit

Mehevä raparperikakku

Pehmeän jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa tarjoiltuna raparperikakku takaa herkullisen kahvitteluhetken.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 0.5 kg raparperia
  • 3 munaa
  • 2 dl (fariini)sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl (100 g) sulatettua voita tai margariinia
  • 2 dl maitoa

pinnalle:

  • tomusokeria

Valmistusohje

Huuhdo ja kuori raparperinvarret. Leikkaa varret pieniksi paloiksi. Vatkaa munat ja (fariini)sokeri sekä vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kardemumma, vehnäjauho-leivinjauheseos, sulatettu rasva ja maito. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi. Kaada puolet taikinasta voideltuun, korppujauhotettuun irtoreunavuokaan, levitä päälle raparperinpalat ja peitä ne lopulla taikinalla.

Paista kakkua 175 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on keskeltäkin kypsä.

Ota vuoka uunista, irrota reunat ja anna kakun jäähtyä. Ripottele pinnalle tomusokeria. Tarjoa sellaisenaan tai pehmeän jäätelön tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Lue lisää raparperista.

X