Mehevä raparperikakku
Pehmeän jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa tarjoiltuna raparperikakku takaa herkullisen kahvitteluhetken.
Ainekset
- 0.5 kg raparperia
- 3 munaa
- 2 dl (fariini)sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 tl kardemummaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl (100 g) sulatettua voita tai margariinia
- 2 dl maitoa
pinnalle:
- tomusokeria
Valmistusohje
Huuhdo ja kuori raparperinvarret. Leikkaa varret pieniksi paloiksi. Vatkaa munat ja (fariini)sokeri sekä vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kardemumma, vehnäjauho-leivinjauheseos, sulatettu rasva ja maito. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi. Kaada puolet taikinasta voideltuun, korppujauhotettuun irtoreunavuokaan, levitä päälle raparperinpalat ja peitä ne lopulla taikinalla.
Paista kakkua 175 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on keskeltäkin kypsä.
Ota vuoka uunista, irrota reunat ja anna kakun jäähtyä. Ripottele pinnalle tomusokeria. Tarjoa sellaisenaan tai pehmeän jäätelön tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.
Lue lisää raparperista.
Kommentit
Hei Aini,
kiitos hyvistä huomioistasi. Ehkä raparperi kannattaa tosiaan sekoittaa taikinan joukkoon, niin vältyt ainakin siltä kostealta raparperikerrokselta. Toivottavasti kakku onnistuu odotustesi mukaan ensi kerralla!
Terveisin,
Emmi Ruoka.fi:n toimituksesta
Kommentit
ooo
Kakun idea, raparperitäytteinen ”kuivakakku”, on ihana. Kuvassa raparperi on jakautunut kakkuun tasaisesti, vaikka ohjeessa kehotetaan laittamaan se taikinakerrosten väliin.
Vaikka painelin raparperin paloja (pienikokoisia) taikinan sisään ja laitoin päälle ohuemmin taikinaa kuin alle, raparperi muodosti oman kostean kerroksensa. Puoli kg raparperia kuulosti ja tuntui liian suurelta määrältä, laitoin sitä noin 300 g. Kakkuni jäi kosteaksi ja raskaaksi, vaikka raparperi oli kuivaa. Ehkä kokeilen tosien kerran, laitan enemmän leivinjauhetta, sekoitan raparperin palat taikinaan (paitsi pohjalle ja käytän isompaa vuokaa.
Hei Aini,
kiitos hyvistä huomioistasi. Ehkä raparperi kannattaa tosiaan sekoittaa taikinan joukkoon, niin vältyt ainakin siltä kostealta raparperikerrokselta. Toivottavasti kakku onnistuu odotustesi mukaan ensi kerralla!
Terveisin,
Emmi Ruoka.fi:n toimituksesta
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous