Reseptit

Mehevä sitruskakku

Sitruskakku on kuivakakku mehevimmillään ja sopii täydellisesti esimerkiksi kevään juhlapöytään. Leivo kakku jo pari päivää ennen tarjoilua.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 3 dl sokeria
  • 4 huoneenlämpöistä munaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 dl paksua jogurttia (10 %)
  • 1 appelsiinin kuori
  • 2 rkl sitruunamehua

Kostutus:

  • 1 1/2 dl puristettua appelsiini-sitruunamehua
  • 2 rkl sokeria

Pinnalle:

  • tomusokeria + sitruunamehua
  • sokerikuulia

Valmistusohje

1. Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos taikinaan vuorotellen jogurtin kanssa.

2. Raasta appelsiinista uloin kuori ja sekoita se taikinaan sitruunamehun kanssa.

3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun pitkään vuokaan tai rengaskakkuvuokaan.

4. Kypsennä kakkua 180-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla kakun keskeltä. Anna kakun jäähtyä haaleaksi. Kumoa kakku vuoasta, huuhdo vuoka ja pane kakku takaisin vuokaan. Kuumenna sokerilla maustettua mehua, kunnes sokeri liukenee. Valuta mehu vuokaan kakun päälle. Anna maustua folioon käärittynä seuraavaan päivään.

5. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Koristele kakku tomusokeri-mehukuorrutuksella, appelsiininkuorisuikaleilla ja sokerikuulilla.

X