Reseptit

Mehevä suklaakakku kruunataan kermavaahdolla

Herkullisen suklaakakun salaisuus on pehmeä sisällys. Suklaakakun kruunaa kermavaahto.

Teksti:
Inga Aaltonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 100 g sulatettua voita

koristeeksi:

  • kermavaahtoa
  • marjoja
  • paahdettuja mantelilastuja

Valmistusohje

Nauvolaisen ravintola-hotelli Lanternan mehevä suklaakakku on sisältä juuri sopivan pehmeä, kuten suklaakakun kuuluukin. Kruunaa suklaakakku kermavaahdolla.

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kaada voideltuun vuokaan tai annosvuokiin ja paista 175 asteessa vuoan koosta ja muodosta riippuen noin 15 minuuttia, isoja kakkuja pitempään. Kakku saa jäädä keskeltä löysäksi ja kosteaksi.

Koristele marjoilla, esimerkiksi kirsikoilla, mansikoilla, vadelmilla tai karpaloilla ja mantelilastuilla. Vatkaa kerma vaahdoksi. Koristele kakkuannos kermavaahdolla tai tarjoa se erikseen.

Ohje: Ravintola Lanterna, Nauvo

X