Reseptit

Mehevät kasvispihvit

Mehevien kasvispihvien salaisuutena ovat kaurahiutaleet, jotka lisätään kikherneiden kanssa taikinaan. Kermaviilikastike antaa pihveille lisää makua.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mehevät kasvispihvit

  • 1 prk kikherneitä
  • 3 dl ohueksi suikaloitua kaalia
  • 1 raastettu porkkana
  • 1 dl maissia
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 0.5 dl perunajauhoja
  • 0.5 dl seesaminsiemeniä
  • 0.5 öljyä
  • 2 isoa kananmunaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • puolen sitruunan mehu
  • mustapippuria
  • 100 g murennettua fetaa tai tofua
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Mehevät kasvispihvit on rikastettu kaurahiutaleilla. Helppotekoiset ja hyvin koossapysyvät pihvit kestävät myös pakastamisen.

1. Jauha kikherneet sauvasekoittimella. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna turvota ja maustua pari tuntia. Taputtele taikinasta noin 12 pulleaa pihviä.
2. Paista pihvit öljyssä keskilämmöllä. Tarjoa tomaattisalsan ja kermaviilikastikkeen kanssa.

Vinkki: Katso lisää kasvispihviohjeita ja lue neuvot ja vinkit pihvien tekoon

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin teet rapeat kasvispyörykät

X