Reseptit

Mehustetut mansikat ja jogurtti-kermavaahtoa

27.7.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Mehustetut mansikat ja jogurttikermavaahto ovat mökille sopiva jälkiruoka.

Ainekset

Mehustetut mansikat

1 dl vettä
1 dl sokeria
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
(2–3 rkl limoncelloa tai sitruslikööriä)
1 l mansikoita

Jogurtti-kermavaahto

2 dl kuohukermaa
1 dl turkkilaista jogurttia
1–2 rkl tomusokeria

Valmistusohje

 

1. Mittaa kattilaan vesi, sokeri, sitruunamehu ja sitruunan raastettu kuori. Kiehauta seos ja keitä noin 15 minuuttia hiljaa poreillen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita halutessasi joukkoon
limoncello tai likööri. Jäähdytä.

2. Puhdista mansikat. Kääntele jäähtynyt liemi mansikoiden joukkoon ja anna niiden maustua puolisen tuntia.

3. Vaahdota kerma ja kääntele joukkoon jogurtti sekä tomusokeri.

4. Lusikoi jogurtti-kermavaahto annoskulhoihin ja lisää päälle mansikat.

Katso myös:

Mysliletut hunajaisen jogurtin ja mehustettujen mansikoiden kera, Ruoka.fi

Mansikoita ja raparperia jogurttikastikkeen kera, Ruoka.fi

Mansikkainen jogurttismoothie, Kotiliesi.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme