Mehustetut mansikat ja jogurtti-kermavaahtoa
Mehustetut mansikat ja jogurttikermavaahto ovat mökille sopiva jälkiruoka.
Ainekset
Mehustetut mansikat
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- (2–3 rkl limoncelloa tai sitruslikööriä)
- 1 l mansikoita
Jogurtti-kermavaahto
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- 1–2 rkl tomusokeria
Valmistusohje
1. Mittaa kattilaan vesi, sokeri, sitruunamehu ja sitruunan raastettu kuori. Kiehauta seos ja keitä noin 15 minuuttia hiljaa poreillen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita halutessasi joukkoon
limoncello tai likööri. Jäähdytä.
2. Puhdista mansikat. Kääntele jäähtynyt liemi mansikoiden joukkoon ja anna niiden maustua puolisen tuntia.
3. Vaahdota kerma ja kääntele joukkoon jogurtti sekä tomusokeri.
4. Lusikoi jogurtti-kermavaahto annoskulhoihin ja lisää päälle mansikat.
Katso myös:
Mysliletut hunajaisen jogurtin ja mehustettujen mansikoiden kera, Ruoka.fi
Mansikoita ja raparperia jogurttikastikkeen kera, Ruoka.fi
Mansikkainen jogurttismoothie, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous