Reseptit

Meksikolainen adobepossu

Meksikolaisen adobepossun lihan pitää olla hajoavan pehmeää. Tarjoa possun kanssa tomaattipapusalsaa ja tortilloja.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1.5 kg kasleria

kypsennysliemi:

  • 50 g keskivahvoja chilejä
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1/2-1 tl kanelia
  • 1 rkl tulista chilijauhetta
  • 3 rkl siirappia tai hunajaa
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni sipuli
  • 2 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 5 dl vettä

Valmistusohje

 

1. Pane kypsennysliemen ainekset vettä lukuun ottamatta tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja jauha sileäksi. Lisää vesi. Kaada liemi uunivuoassa olevan kaslerin päälle ja anna marinoitua 3-4 tuntia.

2. Peitä vuoka kaksinkertaisella foliolla. Kypsennä kasleria ensin 150-asteisessa uunissa 4 tuntia. Käännä lihapala ja kypsennä edelleen ilman foliota 1-2 tuntia niin, että lihasta tulee sormin revittävän pehmeää.

X