Meksikolainen adobepossu
Meksikolaisen adobepossun lihan pitää olla hajoavan pehmeää. Tarjoa possun kanssa tomaattipapusalsaa ja tortilloja.
Ainekset
- 1.5 kg kasleria
kypsennysliemi:
- 50 g keskivahvoja chilejä
- 2 tl juustokuminaa
- 1/2-1 tl kanelia
- 1 rkl tulista chilijauhetta
- 3 rkl siirappia tai hunajaa
- 3 rkl valkoviinietikkaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 pieni sipuli
- 2 tl suolaa
- mustapippuria
- 5 dl vettä
Valmistusohje
1. Pane kypsennysliemen ainekset vettä lukuun ottamatta tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja jauha sileäksi. Lisää vesi. Kaada liemi uunivuoassa olevan kaslerin päälle ja anna marinoitua 3-4 tuntia.
2. Peitä vuoka kaksinkertaisella foliolla. Kypsennä kasleria ensin 150-asteisessa uunissa 4 tuntia. Käännä lihapala ja kypsennä edelleen ilman foliota 1-2 tuntia niin, että lihasta tulee sormin revittävän pehmeää.
Kommentit
Tuli kokeiltua. Vettä laittaisin noin 2-3dl en 5dl. Suolaa saisi olla hieman enemmän, ja itse laitoin chiliä vähemmän, mutta niitä olisi saanut laittaa ihan ohjeen mukaan (jauhe ja tuore chili). Tosin minulla liha ehti marinoitua vain yhden tunnin.
Kommentit
Tuli kokeiltua. Vettä laittaisin noin 2-3dl en 5dl. Suolaa saisi olla hieman enemmän, ja itse laitoin chiliä vähemmän, mutta niitä olisi saanut laittaa ihan ohjeen mukaan (jauhe ja tuore chili). Tosin minulla liha ehti marinoitua vain yhden tunnin.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous