Reseptit

Meksikolainen chili sin carne

Ruokaisa meksikolainen chili on maukasta kasvisruokaa. Pavut toimivat paitsi maun antajana, myös oivallisena proteiinin lähteenä.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g säilöttyjä kidneypapuja
  • 200 g säilöttyjä kikherneitä
  • 200 g säilöttyjä voipapuja
  • 2 sipulia
  • 4 - 6 valkosipulinkynttä
  • 400 g myskikurpitsaa tai bataattia
  • 1 palsternakka
  • 2 porkkanaa
  • 1/2 - 1 tuore chili
  • 1/2 tl neilikkaa
  • 1/4 tl muskottipähkinää
  • 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl cayennenpippuria
  • 1/ dl öljyä
  • 2 rkl tomaattipyreettä
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 dl vettä
  • 1 tölkki tomaattimurskaa
  • 1 tl suolaa

tarjoiluun:

  • tuoretta korianteria
  • smetanaa

Valmistusohje

1. Huuhtele pavut ja kikherneet. Kuutioi kurpitsa tai bataatti sekä porkkana peukalonpään kokoisiksi paloiksi, suikaloi sipuli. Hienonna chili.

2. Jauha mausteet morttelissa.

3. Kuumenna öljy padassa ja lisää siihen sipulit, chilisilppu, juurekset ja tomaattipyree, kuullota viitisen minuuttia.

4. Lisää hunaja ja mausteseos, kuullota vielä viitisen minuuttia sekoittaen.

5. Lisää vesi, tomaattimurska ja pavut. Hauduta kannen alla noin tunti.

6. Tarjoile sellaisenaan tai riisin kera, ripottele pinnalle karkeasti pilkottua tuoretta korianteria. Halutessasi voit lisätä annoksen päälle reilun ruokalusikallisen smetanaa.

X