3.3.2014

Meksikolainen chili sin carne

Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ruokaisa meksikolainen chili on maukasta kasvisruokaa. Pavut toimivat paitsi maun antajana, myös oivallisena proteiinin lähteenä.

Ainekset

400 g säilöttyjä kidneypapuja
200 g säilöttyjä kikherneitä
200 g säilöttyjä voipapuja
2 sipulia
4 - 6 valkosipulinkynttä
400 g myskikurpitsaa tai bataattia
1 palsternakka
2 porkkanaa
1/2 - 1 tuore chili
1/2 tl neilikkaa
1/4 tl muskottipähkinää
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl kanelia
1/2 tl cayennenpippuria
1/ dl öljyä
2 rkl tomaattipyreettä
2 rkl hunajaa
2 dl vettä
1 tölkki tomaattimurskaa
1 tl suolaa

tarjoiluun:

tuoretta korianteria
smetanaa

Valmistusohje

1. Huuhtele pavut ja kikherneet. Kuutioi kurpitsa tai bataatti sekä porkkana peukalonpään kokoisiksi paloiksi, suikaloi sipuli. Hienonna chili.

2. Jauha mausteet morttelissa.

3. Kuumenna öljy padassa ja lisää siihen sipulit, chilisilppu, juurekset ja tomaattipyree, kuullota viitisen minuuttia.

4. Lisää hunaja ja mausteseos, kuullota vielä viitisen minuuttia sekoittaen.

5. Lisää vesi, tomaattimurska ja pavut. Hauduta kannen alla noin tunti.

6. Tarjoile sellaisenaan tai riisin kera, ripottele pinnalle karkeasti pilkottua tuoretta korianteria. Halutessasi voit lisätä annoksen päälle reilun ruokalusikallisen smetanaa.

Kommentit (2)

Hei Lento, kiitos palautteesta. Annosmäärä 4 on nyt lisätty reseptiin.
Ystävällisin terveisin
Leena, Ruoka.fi:n toimituksesta




0



0

Olisi oikeasti hirveän oleellista, että resepteissä kerrottaisiin edes jonkinlainen arvio annosmäärästä.




0



0

Hei Lento, kiitos palautteesta. Annosmäärä 4 on nyt lisätty reseptiin.
Ystävällisin terveisin
Leena, Ruoka.fi:n toimituksesta




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi