Meksikolainen chili sin carne
Ruokaisa meksikolainen chili on maukasta kasvisruokaa. Pavut toimivat paitsi maun antajana, myös oivallisena proteiinin lähteenä.
Ainekset
- 400 g säilöttyjä kidneypapuja
- 200 g säilöttyjä kikherneitä
- 200 g säilöttyjä voipapuja
- 2 sipulia
- 4 - 6 valkosipulinkynttä
- 400 g myskikurpitsaa tai bataattia
- 1 palsternakka
- 2 porkkanaa
- 1/2 - 1 tuore chili
- 1/2 tl neilikkaa
- 1/4 tl muskottipähkinää
- 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
- 1 tl korianterinsiemeniä
- 1 tl kanelia
- 1/2 tl cayennenpippuria
- 1/ dl öljyä
- 2 rkl tomaattipyreettä
- 2 rkl hunajaa
- 2 dl vettä
- 1 tölkki tomaattimurskaa
- 1 tl suolaa
tarjoiluun:
- tuoretta korianteria
- smetanaa
Valmistusohje
1. Huuhtele pavut ja kikherneet. Kuutioi kurpitsa tai bataatti sekä porkkana peukalonpään kokoisiksi paloiksi, suikaloi sipuli. Hienonna chili.
2. Jauha mausteet morttelissa.
3. Kuumenna öljy padassa ja lisää siihen sipulit, chilisilppu, juurekset ja tomaattipyree, kuullota viitisen minuuttia.
4. Lisää hunaja ja mausteseos, kuullota vielä viitisen minuuttia sekoittaen.
5. Lisää vesi, tomaattimurska ja pavut. Hauduta kannen alla noin tunti.
6. Tarjoile sellaisenaan tai riisin kera, ripottele pinnalle karkeasti pilkottua tuoretta korianteria. Halutessasi voit lisätä annoksen päälle reilun ruokalusikallisen smetanaa.
Kommentit
Oli kyllä yllättävän helppo ja nopea valmistaa 🙂
Kommentit
Olisi oikeasti hirveän oleellista, että resepteissä kerrottaisiin edes jonkinlainen arvio annosmäärästä.
Hei Lento, kiitos palautteesta. Annosmäärä 4 on nyt lisätty reseptiin.
Ystävällisin terveisin
Leena, Ruoka.fi:n toimituksesta
Oli kyllä yllättävän helppo ja nopea valmistaa 🙂
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous