Reseptit

Meksikolainen kanakeitto

Tämä meksikolainen kanakeitto sopii erityisen hyvin liikkujan ruokavalioon. Ruokaisa ja lämmin kanakeitto palkitsee kovan treenin jälkeen.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Vesa Tyni/Otavamedia

Meksikolaisen kanakeiton juju on päälle lisättävät runsaat höysteet.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 varsisellerin vartta
  • 4 isoa porkkanaa
  • 4 kypsää tomaattia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 1/2 l vettä
  • 3 laakerinlehteä
  • 10 maustepippuria
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl chililastuja
  • 1 tl kuminaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 500 g kypsää broileria
  • 1 limetin mehu

tarjoiluun

  • 1 iso avokado kuutioina
  • kourallinen tuoretta korianteria
  • maissilastuja
  • 4 rkl kreikkalaista jogurttia

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja paloittele kasvikset.

2. Kuumenna öljy ja lisää edelliset. Kuullota ja lisää vesi sekä mausteet. Kiehauta ja keitä.

3. Revi joukkoon broilerinliha ja mausta limetillä. Kuumenna.

4. Jaa keitto lautasille ja lisää pinnalle avokadoa, korianteria, maissilastuja ja jogurttia.

Meksiko maistuu myös näissä keitoissa:

meksikolainen_tortillakeitto

Meksikolainen tortillakeitto

tomaattinen kidneypapukeitto

Tomaattinen kidneypapukeitto ja nachoja

meksikolainen maissikeitto

Meksikolainen maissikeitto

Kotiliesi.fi: Meksikolainen kanakeitto

X