31.8.2017

Meksikolainen kanakeitto

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Vesa Tyni/otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Tämä meksikolainen kanakeitto sopii erityisen hyvin liikkujan ruokavalioon. Ruokaisa ja lämmin kanakeitto palkitsee kovan treenin jälkeen.

Ainekset

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 varsisellerin vartta
4 isoa porkkanaa
4 kypsää tomaattia
2 rkl oliiviöljyä
1 1/2 l vettä
3 laakerinlehteä
10 maustepippuria
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl chililastuja
1 tl kuminaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
500 g kypsää broileria
1 limetin mehu

tarjoiluun

1 iso avokado kuutioina
kourallinen tuoretta korianteria
maissilastuja
4 rkl kreikkalaista jogurttia

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja paloittele kasvikset.

2. Kuumenna öljy ja lisää edelliset. Kuullota ja lisää vesi sekä mausteet. Kiehauta ja keitä.

3. Revi joukkoon broilerinliha ja mausta limetillä. Kuumenna.

4. Jaa keitto lautasille ja lisää pinnalle avokadoa, korianteria, maissilastuja ja jogurttia.

Meksiko maistuu myös näissä keitoissa:

meksikolainen_tortillakeitto

Meksikolainen tortillakeitto

tomaattinen kidneypapukeitto

Tomaattinen kidneypapukeitto ja nachoja

meksikolainen maissikeitto

Meksikolainen maissikeitto

Kotiliesi.fi: Meksikolainen kanakeitto

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi