920591-maissikeitto.jpg
Reseptit

Meksikolainen maissikeitto

Tuo keittiöösi ripaus Meksikoa tällä maissikeitolla. Siinä maistuvat loistavasti paahdetut maissintähkät ja useat eri mausteet.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5-6 esikeitettyä maissintähkää
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 2 hienonnettua punasipulia
  • 1 hienonnettu chilinpalko
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 l kanalientä
  • suolaa, mustapippuria
  • 1-2 limetin mehu
  • ripaus sokeria

Lisäksi:

  • ranskankermaa
  • pilkottuja tomaatteja
  • korianteria

Valmistusohje

Maissintähkien paahtaminen antaa meksikolaisen maissikeiton makuun syvyyttä.

1. Sipaise maissit öljyllä ja grillaa, kunnes pinta täplittyy. Irrota jyvät tähkästä veitsellä vuolemalla.

2. Kuumenna öljy kattilassa, lisää valkosipuli, chili, punasipulit ja juustokumina. Kuullota pari minuuttia. Lisää maissit ja kanaliemi. Anna kiehua kymmenen minuuttia.

3. Soseuta keitto. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla ja limettimehulla. Tarjoa lisäksi ranskankermaa sekä korianteri- ja tomaattisilppua.

X