Meksikolainen maissikeitto
Tuo keittiöösi ripaus Meksikoa tällä maissikeitolla. Siinä maistuvat loistavasti paahdetut maissintähkät ja useat eri mausteet.
Ainekset
- 5-6 esikeitettyä maissintähkää
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- 2 hienonnettua punasipulia
- 1 hienonnettu chilinpalko
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- 2 rkl öljyä
- 1 l kanalientä
- suolaa, mustapippuria
- 1-2 limetin mehu
- ripaus sokeria
Lisäksi:
- ranskankermaa
- pilkottuja tomaatteja
- korianteria
Valmistusohje
Maissintähkien paahtaminen antaa meksikolaisen maissikeiton makuun syvyyttä.
1. Sipaise maissit öljyllä ja grillaa, kunnes pinta täplittyy. Irrota jyvät tähkästä veitsellä vuolemalla.
2. Kuumenna öljy kattilassa, lisää valkosipuli, chili, punasipulit ja juustokumina. Kuullota pari minuuttia. Lisää maissit ja kanaliemi. Anna kiehua kymmenen minuuttia.
3. Soseuta keitto. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla ja limettimehulla. Tarjoa lisäksi ranskankermaa sekä korianteri- ja tomaattisilppua.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous