Reseptit

Meksikolainen tortillakeitto

Meksikolaisen tortillakeiton eli sopa aztecan juju on moninaisissa lisukkeissa, joita jokainen voi lisätä soppa-annokseensa oman makunsa mukaan.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 ylikypsää tomaattia
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1–2 punaista chilipalkoa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 8 dl vettä
  • 3 rkl kanafondia
  • suolaa, pippuria

Lisäksi

  • 2 avokadoa
  • 1 limetti
  • 3 maissi- tai vehnätortillaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1–2 dl kermaviiliä
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Poista tomaateista kannat, paloittele tomaatit. Hienonna sipulit ja chilit. Kuumenna seosta juustokuminan, paprikajauheen ja tomaattipyreen kanssa kattilassa.

2. Lisää tomaattimurska, vesi ja fondi. Anna keiton kiehua hiljalleen parikymmentä minuuttia.

3. Valmistele lisukkeet keiton kiehuessa. Leikkaa avokadot kuutioiksi, lohko limetti. Leikkaa tortillat kolmioiksi tai suikaleiksi. Paista palat kohtalaisella lämmöllä öljyssä rapeiksi. Laita lisäksi tarjolle kermaviiliä ja korianteria.

4. Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa keitto annoskulhoihin ja tarjoa lisukkeiden kanssa.

Muita makuja Meksikosta:

Meksikolainen_kanakeitto

Pozole Verde – Meksikolainen vihreä kanakeitto

963525-Burritos.jpg

Meksikolaiset burritot

Qesadillat

Juusto-paprikaquesadillat

Kotiliesi.fi: Broileritäyte tortilloille

X