Meksikolainen tortillakeitto
Meksikolaisen tortillakeiton eli sopa aztecan juju on moninaisissa lisukkeissa, joita jokainen voi lisätä soppa-annokseensa oman makunsa mukaan.
Ainekset
Meksikolainen tortillakeitto
- 4 ylikypsää tomaattia
- 1 iso sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1–2 punaista chilipalkoa
- 1 tl juustokuminaa
- 1/2 tl savupaprikajauhetta
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tlk tomaattimurskaa
- 8 dl vettä
- 3 rkl kanafondia
- suolaa, pippuria
Lisäksi
- 2 avokadoa
- 1 limetti
- 3 maissi- tai vehnätortillaa
- 2 rkl öljyä
- 1–2 dl kermaviiliä
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
Meksikolainen tortillakeitto valmistuu helposti näin:
1. Poista tomaateista kannat, paloittele tomaatit. Hienonna sipulit ja chilit. Kuumenna seosta juustokuminan, paprikajauheen ja tomaattipyreen kanssa kattilassa.
2. Lisää tomaattimurska, vesi ja fondi. Anna keiton kiehua hiljalleen parikymmentä minuuttia.
3. Valmistele lisukkeet keiton kiehuessa. Leikkaa avokadot kuutioiksi, lohko limetti. Leikkaa tortillat kolmioiksi tai suikaleiksi. Paista palat kohtalaisella lämmöllä öljyssä rapeiksi. Laita lisäksi tarjolle kermaviiliä ja korianteria.
4. Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa meksikolainen tortillakeitto annoskulhoihin ja tarjoa lisukkeiden kanssa.
Muita makuja Meksikosta:
Katos myös Kotiliesi.fi: Näin teet broileritäytteen tortilloille
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous