Reseptit

Meksikolaiset täytetyt letut

Täytä letut mausteisella jauheliha-papukastikkeella.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina

  • 4 dl vichyä
  • 1.5 dl ohrajauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl rypsiöljyä

Lisäksi

  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 pieni vihreä paprika
  • 250 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 1 prk (200/400g) papusekoitusta
  • 3 rkl tomaattisosetta
  • 2 tl sambal oelek -chilitahnaa
  • 3 rkl vettä

Valmistusohje

1. Mittaa kulhoon vichy. Kaada joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, muna ja öljy ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi.

2. Paista taikinasta teflonpintaisella ohukaispannulla kohtalaisella lämmöllä rapeareunaisia lettuja.

3. Kuori ja hienonna sipuli ja murskaa valkosipulinkynsi. Halkaise paprika ja poista siemenet. Kuutioi paprika pieniksi paloiksi. Paista jauheliha teflonpintaisella pannulla, ja lisää joukkoon sipulit ja paprika. Anna hetken aikaa pehmentyä.

4. Lisää jauhelihaseokseen pavut ja mausta tomaattisoseella ja chilitahnalla. Lisää joukkoon hieman vettä. Sekoita ja lämmitä seos.

5. Nosta täytettä letuille ja kääri rullalle. Tarjoa lämpiminä.

750 kJ (180 kcal)/1 kpl

X