
Melanzane alla parmigiana eli munakoisovuoka
Ruokaisa, helposti valmistuva Melanzane alla parmigiana eli munakoisovuoka on perinteinen italialainen herkku. Munakoiso imaisee itseensä niin juuston kuin mausteidenkin aromit
Ainekset
Melanzane alla parmigiana eli munakoisovuoka
- 3 munakoisoa
- 1 tl suolaa
- 1 dl oliiviöljyä
Tomaattikastike:
- 8 valkosipulinkynttä
- 1 iso sipuli
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 5 isoa kypsää pihvitomaattia kuutioina
- 2 prk yrteillä maustettua tomaattimurskaa
- 2 tl oreganoa
- 1 ruukku tuoretta basilikaa hienonnettuna
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 2 tl sokeria
Lisäksi:
- 150 g parmesaanijuustoa raastettuna
- 200 g mozzarellajuustoa viipaleina
Valmistusohje
Melanzane alla parmigiana eli munakoisovuoka tehdään helposti näin:
1. Viipaloi munakoisot ja levitä ne leivinpaperiarkkien päälle. Ripottele pinnoille suolaa ja jätä viipaleet itkettymään noin 15 minuutiksi. Kuivaa pinnat talouspaperilla ja pirskottele viipaleille oliiviöljy. Paahda viipaleita 225-asteisessa uunissa niin, että ne paahtuvat ja saavat väriä. Ota viipaleet uunista.
2. Valmista tomaattikastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Kuumenna oliiviöljy isossa kasarissa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää tomaattikuutiot, tomaattimurskat, oregano ja basilika. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Kiehauta ja hauduta hiljaa poreillen noin 30 minuuttia. Tarkista maku.
3. Kokoa vuokaan vuorotellen munakoisoviipaleita, tomaattikastiketta, parmesaania ja mozzarellaa. Jätä pinnalle viimeiseksi juustokerros. Paista melanzanea 200-asteisessa uunissa noin tunti.
4. Peitä Melanzane alla parmigiana eli munakoisovuoka foliolla ja anna vetäytyä noin 20 minuuttia ennen tarjoilua.
Katso myös: Maistuva munakoisovuoka
Katso myös Kotiliesi.fi: Munakoiso – unohda itkettäminen ja ota haltuun munakoison oikea käsittely ja suositut ohjeet
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous