Reseptit

Melanzane alla parmigiana eli munakoisovuoka

Ruokaisa, helposti valmistuva Melanzane alla parmigiana eli munakoisovuoka on perinteinen italialainen herkku. Munakoiso imaisee itseensä niin juuston kuin mausteidenkin aromit

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Melanzane alla parmigiana eli munakoisovuoka

  • 3 munakoisoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä

Tomaattikastike:

  • 8 valkosipulinkynttä
  • 1 iso sipuli
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 5 isoa kypsää pihvitomaattia kuutioina
  • 2 prk yrteillä maustettua tomaattimurskaa
  • 2 tl oreganoa
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 tl sokeria

Lisäksi:

  • 150 g parmesaanijuustoa raastettuna
  • 200 g mozzarellajuustoa viipaleina

Valmistusohje

Melanzane alla parmigiana eli munakoisovuoka tehdään helposti näin:

1. Viipaloi munakoisot ja levitä ne leivinpaperiarkkien päälle. Ripottele pinnoille suolaa ja jätä viipaleet itkettymään noin 15 minuutiksi. Kuivaa pinnat ta­louspaperilla ja pirskottele viipa­leille oliiviöljy. Paahda viipaleita 225­-asteisessa uunissa niin, että ne paahtuvat ja saavat väriä. Ota viipaleet uunista.

2. Valmista tomaattikastike. Kuori ja hienonna valkosipu­linkynnet ja sipuli. Kuumen­na oliiviöljy isossa kasarissa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää tomaattikuutiot, tomaattimurs­kat, oregano ja basilika. Mausta suolalla, mustapippurilla ja so­kerilla. Kiehauta ja hauduta hil­jaa poreillen noin 30 minuuttia. Tarkista maku.

3. Kokoa vuokaan vuorotellen munakoisoviipaleita, tomaatti­kastiketta, parmesaania ja mozzarellaa. Jätä pinnalle viimeiseksi juustokerros. Paista melanzanea 200-­asteisessa uu­nissa noin tunti.

4. Peitä Melanzane alla parmigiana eli munakoisovuoka foliolla ja anna vetäytyä noin 20 minuuttia ennen tarjoilua.

Katso myös: Maistuva munakoisovuoka

Katso myös Kotiliesi.fi: Munakoiso – unohda itkettäminen ja ota haltuun munakoison oikea käsittely ja suositut ohjeet

X