Melanzane alla parmigiana eli munakoisovuoka
Reseptit

Melanzane alla parmigiana eli munakoisovuoka

Ruokaisa, helposti valmistuva Melanzane alla parmigiana eli munakoisovuoka on perinteinen italialainen herkku. Munakoiso imaisee itseensä niin juuston kuin mausteidenkin aromit
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Melanzane alla parmigiana eli munakoisovuoka

  • 3 munakoisoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä

Tomaattikastike:

  • 8 valkosipulinkynttä
  • 1 iso sipuli
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 5 isoa kypsää pihvitomaattia kuutioina
  • 2 prk yrteillä maustettua tomaattimurskaa
  • 2 tl oreganoa
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 tl sokeria

Lisäksi:

  • 150 g parmesaanijuustoa raastettuna
  • 200 g mozzarellajuustoa viipaleina

Valmistusohje

Melanzane alla parmigiana eli munakoisovuoka tehdään helposti näin:

1. Viipaloi munakoisot ja levitä ne leivinpaperiarkkien päälle. Ripottele pinnoille suolaa ja jätä viipaleet itkettymään noin 15 minuutiksi. Kuivaa pinnat ta­louspaperilla ja pirskottele viipa­leille oliiviöljy. Paahda viipaleita 225­-asteisessa uunissa niin, että ne paahtuvat ja saavat väriä. Ota viipaleet uunista.

2. Valmista tomaattikastike. Kuori ja hienonna valkosipu­linkynnet ja sipuli. Kuumen­na oliiviöljy isossa kasarissa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää tomaattikuutiot, tomaattimurs­kat, oregano ja basilika. Mausta suolalla, mustapippurilla ja so­kerilla. Kiehauta ja hauduta hil­jaa poreillen noin 30 minuuttia. Tarkista maku.

3. Kokoa vuokaan vuorotellen munakoisoviipaleita, tomaatti­kastiketta, parmesaania ja mozzarellaa. Jätä pinnalle viimeiseksi juustokerros. Paista melanzanea 200-­asteisessa uu­nissa noin tunti.

4. Peitä Melanzane alla parmigiana eli munakoisovuoka foliolla ja anna vetäytyä noin 20 minuuttia ennen tarjoilua.

Katso myös: Maistuva munakoisovuoka

Katso myös Kotiliesi.fi: Munakoiso – unohda itkettäminen ja ota haltuun munakoison oikea käsittely ja suositut ohjeet

X