Reseptit

Meloni-parsasalaatti

24.5.2016 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Jos haluat sipulista hieman kesympää, kääntele se kastikkeen joukkoon marinoitumaan hetkeksi, ja lisää vasta sitten salaattiin.

Ainekset

1 nippu vihreää parsaa
1 cantaloupe-meloni
1 punasipuli
kourallinen tuoretta minttua
1 ruukku rucolaa

Kastike

3 rkl oliiviöljyä
2 rkl vadelmaviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 tl hunajaa

Pinnalle

2 palloa pehmeää mozzarellaa

Valmistusohje

1. Huuhtele ja kuivaa parsat. Napsauta tyvistä pois sentin puiseva pala. Halkaise parsat pituussuunnassa. Kuumenna paistinpannulla tilkka oliiviöljyä, ja paista paloja 2–3 minuuttia.

2. Halkaise meloni, ja poista siemenet sekä kuoret. Paloittele meloni. Hienonna punasipuli.

3. Revi rucola tarjoiluvadille ja lisää päälle melonit, parsat, punasipulit sekä minttu.

4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään, ja kaada kastike salaatille. Viimeistele revityllä mozzarellalla.

Parsa maistuu salaatissa:

Bulgursalaatti

Parsa-bulgursalaatti

920052-savulohisalaatti.jpg

Mansikka-kylmäsavulohisalaatti

738458-Marinoitua-tofua-parsaa-ja-.jpg

Marinoitua tofua, parsaa ja salaattia

Kotiliesi.fi: Kevät-kuskussalaatti