
Melonia ja burrataa
Melonia ja burrataa kaavitaan lautasilta viimeistä haarukallista myöten, sillä kermaisen täyteläinen burratajuusto, makea meloni ja chilistä sekoitettu vinaigrette muodostavat lyömättömän makutrion. Burrata tehdään mozzarellan valmistuksesta jääneistä paloista ja kermasta. Voit siis hyvin korvata burratan myös buffalomozzarellalla.
Ainekset
Melonia ja burrataa
- 1 pieni (600 g) cantaloupemeloni
- 1 fenkoli
- 2 palloa (à 125 g) burrataa
- 2 dl mintunlehtiä
Chilivinaigrette
- 1/2-1 punainen chili
- 3 rlk öljyä
- 1 rkl viinietikkaa
- 1 rkl hunajaa
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
Melonia ja burrataa tehdään helposti näin:
1. Valmista ensin chilivinaigrette. Halkaise chilit, poista valkoiset siemenkalvot ja hienonna. Sekoita kaikki ainekset lasipurkissa ravistelemalla.
2. Halkaise meloni, poista siemenet, kuori meloni ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Halkaise fenkoli, poista kanta, huuhtele ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi lastuiksi esimerkiksi juustohöylällä tai mandoliinilla. Valuta burratat liemestä ja taputtele talouspaperilla kuivaksi, leikkaa puoliksi.
3. Asettele annoslautasille melonia, fenkolia ja mintunlehtiä. Lisää burratat. Valuta päälle chilivinaigrettea.
Katso myös Kotiliesi.fi: Mozzarella on yksi maailman himoituimmista juustoista – katso, mihin kaikkeen suosikkijuusto sopii
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous