Reseptit

Melonia ja burrataa

Melonia ja burrataa kaavitaan lautasilta viimeistä haarukallista myöten, sillä kermaisen täyteläinen burratajuusto, makea meloni ja chilistä sekoitettu vinaigrette muodostavat lyömättömän makutrion. Burrata tehdään mozzarellan valmistuksesta jääneistä paloista ja kermasta. Voit siis hyvin korvata burratan myös buffalomozzarellalla.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Melonia ja burrataa

  • 1 pieni (600 g) cantaloupemeloni
  • 1 fenkoli
  • 2 palloa (à 125 g) burrataa
  • 2 dl mintunlehtiä

Chilivinaigrette

  • 1/2-1 punainen chili
  • 3 rlk öljyä
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Melonia ja burrataa tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin chilivinaigrette. Halkaise chilit, poista valkoiset siemenkalvot ja hienonna. Sekoita kaikki ainekset lasipurkissa ravistelemalla.

2. Halkaise meloni, poista siemenet, kuori meloni ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Halkaise fenkoli, poista kanta, huuhtele ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi lastuiksi esimerkiksi juustohöylällä tai mandoliinilla. Valuta burratat liemestä ja taputtele talouspaperilla kuivaksi, leikkaa puoliksi.

3. Asettele annoslautasille melonia, fenkolia ja mintunlehtiä. Lisää burratat. Valuta päälle chilivinaigrettea.

Katso myös: Burrata, mozzarella ja bufala mozzarella – italialaisjuustot viettelevät kermaisella pehmeydellään, mutta tunnetko niiden erot ja käyttötavat?

Katso myös Kotiliesi.fi: Mozzarella on yksi maailman himoituimmista juustoista – katso, mihin kaikkeen suosikkijuusto sopii

X