nuudeli-kasvissalaatti ja melonisohjo
Reseptit

Melonisohjo

Melonisohjo on hellepäivän viileä herkku, joka maustetaan raikkaaksi limetinmehulla.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Melonisohjo

  • 1 hunaja­ tai galiameloni
  • 2 limetin mehu
  • 2 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
  • 3 dl vichyä
  • vadelmia

Valmistusohje

Melonisohjo tehdään helposti näin:

1. Puolita meloni, poista siemenet ja kuutioi hedelmä­ liha. Pakasta melonikuutiot.

2. Puserra limeistä mehu talteen. Laita kohmeiset melonikuutiot tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Lisää limemehu ja hunaja tai siirappi. Jauha meloni sohjoksi.

3. Lusikoi melonisohjo laseihin. Lisää päälle vadelmia ja kaada vichy sohjon päälle. Tarjoa heti.

Katso myös: Hellepäivän herkut vesimelonista – vesimelonisalaatti, vesimelonipizza ja 3 muuta ihanaa vesimeloniherkkua

Katso myös Kotiliesi.fi: Ei tahraa, ei sotke – katso videolta, miten pilkot vesimelonin käteviksi suupaloiksi

X