Reseptit

Merilohta papupedillä

Merilohta papupedillä: lohen jujuna on pinnan alle piilotettu piparjuuri. Tämä merilohiannos sopii myös keventäjille, sillä siinä on energiaa 415 kcal/annos.

Teksti:
Emma Suominen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g merilohta
  • 200 g kylmäsavulohta siivuina
  • 80 g piparjuurella maustettua tuorejuustoa (esim. Cantadou)
  • tuoretta tilliä
  • 200 dl neulapapuja
  • 10 kpl retiisejä
  • 2 tl hunaja-omenaviinietikkaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa nahaton, ruodoton lohi kahdeksaan yhtä suureen palaan ja mausta kevyesti suolalla. Pursota tuorejuustoa päälle ja nosta tillinoksia pursotuksen päälle. Kääri paketti tiukalle rullalle kylmäsavulohiviipaleiden avulla ja kypsennä uunissa 160 asteessa 15 minuuttia.

2. Höyrytä pavut lähes kypsiksi ja lisää lopuksi retiisisiivut mukaan noin minuutiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja hunaja-omenaviinietikalla maun mukaan ja tee kasviksista peti kypsille lohipaloille.

Pursota

→ Notkista piparjuurituorejuusto ja nostele se pursottimeen. Päällystä lohipala tuorejuustolla ja tillillä.

Piparjuurilohta: pursota täyte lohipalan päälle

Päällystä

→ Lado piparjuurituorejuuston päälle kylmäsavulohiviipaleita. Kääri lohipala viipaleiden avulla tiukaksi paketiksi.

Piparjuurilohta: Päällystä tuorejuustolla päällystetty lohi

Paista

→ Lempeä kypsennys takaa onnistuneen lopputuloksen. Kuumenna uuni 160-asteiseksi ja kypsennä lohta noin 15 minuuttia.

Piparjuurilohta: Paista miedossa lämmössä
X