Merimiespihvit
Suomalainen merimiespihvi muhii uunissa oluessa. Padan seuraksi sopii tumma tai vaalea lager.
Ainekset
- 600 g luutonta naudan sisä- tai ulkopaistia
- 2 rkl öljyä
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl maustepippuria
- 10 perunaa
- 3 isoa sipulia
- 1 tl jauhettua maustepippuria
- 2 rkl tuoretta rosmariinia
- 3-4 valkosipulin kynttä
- suolaa
- 2 dl vahvaa lihalientä
- 5 dl tummaa olutta
Lisäksi:
- etikkasäilykkeitä
Valmistusohje
1. Leikkaa liha viipaleiksi ja nuiji. Ruskista viipaleet öljyssä, mausta suolalla ja maustepippurilla.
2. Kuori ja viipaloi perunat ja sipulit. Kuullota sipulirenkaat öljytilkassa pannulla.
3. Lado kasvikset ja lihat kerroksittain uunivuokaan tai pataan. Ripottele väleihin suolaa, jauhettua maustepippuria, rosmariinia ja hienonnettua valkosipulia. Jätä perunakerros päällimmäiseksi. Lisää lihaliemi ja olut pataan.
4. Kypsennä merimiespihviä foliolla peitettynä tai kannen alla 175-asteisessa uunissa pari tuntia. Tarjoa merimiespihvien kanssa etikkasäilykkeitä ja tummaa olutta, alea tai stoutia.
Kommentit
Voisiko lihat paistaa ihan pannulla vaan ja sipulit ja pippuri sekä suola kupeeseen.
Kommentit
Merimiespihvit
Tere !!
Mitä tuumaisitte jos tekisin tuon kaslerista ??
Hei Raimo
Eiköhän se toimi, vaikka onkin rasvaisempi kuin naudan paisti.
Leena, Ruoka.fi:n toimituksesta
Voisiko lihat paistaa ihan pannulla vaan ja sipulit ja pippuri sekä suola kupeeseen.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous