Reseptit

Merimiespihvit

Suomalainen merimiespihvi muhii  uunissa oluessa. Padan seuraksi sopii tumma tai vaalea lager.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g luutonta naudan sisä- tai ulkopaistia
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl maustepippuria
  • 10 perunaa
  • 3 isoa sipulia
  • 1 tl jauhettua maustepippuria
  • 2 rkl tuoretta rosmariinia
  • 3-4 valkosipulin kynttä
  • suolaa
  • 2 dl vahvaa lihalientä
  • 5 dl tummaa olutta

Lisäksi:

  • etikkasäilykkeitä

Valmistusohje

1. Leikkaa liha viipaleiksi ja nuiji. Ruskista viipaleet öljyssä, mausta suolalla ja maustepippurilla.
2. Kuori ja viipaloi perunat ja sipulit. Kuullota sipulirenkaat öljytilkassa pannulla.
3. Lado kasvikset ja lihat kerroksittain uunivuokaan tai pataan. Ripottele väleihin suolaa, jauhettua maustepippuria, rosmariinia ja hienonnettua valkosipulia. Jätä perunakerros päällimmäiseksi. Lisää lihaliemi ja olut pataan.
4. Kypsennä merimiespihviä foliolla peitettynä tai kannen alla 175-asteisessa uunissa pari tuntia. Tarjoa merimiespihvien kanssa etikkasäilykkeitä ja tummaa olutta, alea tai stoutia.

X