Reseptit

Metsäsienipikkelssi

Metsäsienipikkelsin vastustamaton maku on pienen odotuksen takana. Pikkelsin tekeytyminen kestää nimittäin muutaman päivän.

Teksti:
Visa Nurmi

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l kantarelleja tai suppilovahveroita
  • 2 punasipulia renkaina
  • 1-2 porkkanaa
  • 0.5 dl etikkaa
  • 0.5 dl valkoviinietikkaa
  • 1.5 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • neilikoita
  • mustapippureita
  • 1 kpl laakerinlehtiä
  • suolaa

Valmistusohje

Pane etikat, vesi, sokeri ja mausteet kattilaan ja keitä muutama minuutti. Lisää joukkoon sienet, porkkana ja sipuli. Anna kiehahtaa. Kaada pikkelssi säilykepurkkeihin ja anna maustua ainakin kaksi päivää.

Pikkelssi säilyy jääkaapissa hyvin, jopa muutaman kuukauden.

X