Metsäsienipikkelssi
Metsäsienipikkelsin vastustamaton maku on pienen odotuksen takana. Pikkelsin tekeytyminen kestää nimittäin muutaman päivän.
Ainekset
- 1 l kantarelleja tai suppilovahveroita
- 2 punasipulia renkaina
- 1-2 porkkanaa
- 0.5 dl etikkaa
- 0.5 dl valkoviinietikkaa
- 1.5 dl vettä
- 2 dl sokeria
- neilikoita
- mustapippureita
- 1 kpl laakerinlehtiä
- suolaa
Valmistusohje
Pane etikat, vesi, sokeri ja mausteet kattilaan ja keitä muutama minuutti. Lisää joukkoon sienet, porkkana ja sipuli. Anna kiehahtaa. Kaada pikkelssi säilykepurkkeihin ja anna maustua ainakin kaksi päivää.
Pikkelssi säilyy jääkaapissa hyvin, jopa muutaman kuukauden.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous