Reseptit

Metsäsienirulla

Maistuu vieraillekin. Sienillä ja pinaatilla täytetty rulla maistuu vierasruokana esimerkiksi graavikalan ja vihreän salaatin kanssa. Juomaksi sopii rosee- tai valkoviini.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 5 munaa
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 100 g juustoraastetta
  • 1 tl suolaa

Täyte

  • 200 g sieniä (esim. kantarelleja, suppilovahveroita, mustia torvisieniä)
  • 1 sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl smetanaa tai ranskankermaa
  • tilkka maitoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 100 g pinaattia

Pinnalle

  • juustoraastetta

Valmistusohje

 

1. Sekoita munien rakenne rikki. Lisää maito, jauhot ja suola. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi juustoraaste. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Kumoa vähän jäähtynyt pohja puhtaan leivinpaperin päälle.

2. Hienonna sienet ja sipuli. Kuullota seosta öljyssä pannulla, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää jauhot, smetana ja tilkka maitoa. Hauduta sekoitellen jonkin aikaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Ryöppää ja hienonna pinaatti. Levitä sieniseos ja pinaatti pohjan päälle, kääri rullaksi. Ripottele käärön pinnalle juustoraastetta. Kuumenna ennen tarjoamista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

Katso myös:

Sienimunakas, Ruoka.fi

Sieni-kaalikääryleet, Ruoka.fi

Sienipasteijat, Kotiliesi.fi

X