Reseptit

Metsästäjän leipä

Metsästäjän leipä on klassikko, joka syntyy metsäsienistä. Kantarellien tilalla siihen voi käyttää muitakin omia suosikkisieniä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Metsästäjän leipä:

  • 1 l metsäsieniä (esim. kantarelleja)
  • 1 kesäsipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 dl kermaa
  • 4 viipaletta maalaisleipää
  • 2 rkl voita

Viimeistelyyn:

  • 2 rkl paahdettua sipulia
  • muutama oksa tuoretta timjamia

Valmistusohje

Metsästäjän leipä tehdään helposti näin:

1. Puhdista ja paloittele sienet. Laita ne kuumenevalle pannulle paistumaan. Hienonna sillä vä­lin sipuli.

2. Kun sienistä on nesteet haih­tuneet, lisää pannulle voi. Pais­ta sieniä pari minuuttia ja lisää sipuli. Anna ruskistua ja lisää timjami, suola ja mustapippuri sekä kerma.

3. Kiehauta seos ja hauduta se muhennosmaiseksi. Tarkista maku.

4. Paahda metsästäjän leivät ja voitele ne voilla. Lusikoi muhennos leivil­le ja ripottele pinnalle tuoretta timjamia ja paahdettua sipulia.

Katso myös: Lämpimät voileivät sopivat evääksi töihin tai iltapalaksi kotiin – 5 erinomaista ohjetta

Katso myös Kotiliesi.fi: 5 x lämmin voileipä

X