Reseptit

Metsästäjänleike

Metsästäjänleike on klassikko, joka ansaitsee säilyä suomalaisessa ruokaperinteessä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Metsästäjänleike

  • 4 kpl porsaanfileeleikettä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl korppujauhoja
  • voita ja öljyä paistamiseen

Sienimuhennos

  • 400 g tuoreita sieniä (kantarelleja, tatteja, suppilovahveroita, lampaankääpää tms. heti pannulle sopivia sieniä)
  • 2 rkl voita
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna

Valmistusohje

Metsästäjänleike tehdään helposti näin:

1. Ota lihat huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen ruoanvalmistusta.

2. Valmista sitten sienimuhennos. Puhdista ja paloittele sienet. Laita ne pannulle ja haihduta liiat nesteet pois. Lisää pannulle voi ja sipulit. Anna ruskistua. Lisää kerma ja timjami. Kiehauta ja hauduta paksuksi muhennokseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Painele leikkeet ohuiksi kahden leivinpaperin tai kelmun välissä. Voit käyttää nyrkkiä tai esimerkiksi perunanuijaa.

5. Mausta leikkeet suolalla ja mustapippurilla.

6. Kaada vehnäjauhot lautaselle. Riko kananmunat syvälle lautaselle ja vispilöi munien rakenne rikki haarukalla. Kaada korppujauhot laakealle lautaselle. Kääntele leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhossa.

7. Paista leikkeet voin ja öljyn seoksessa rapeiksi ja kullanruskeiksi. Tarjoa metsästäjänleike sienimuhennoksen ja esimerkiksi lyttyperunoiden kera.

Katso myös: Kokosimme parhaat perinneruokareseptit alatoopista puolukkapöperöön – mitkä näistä ruoista kuuluvat herkkuihisi?

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin valmistat herkut porsaanlihasta: 5 vinkkiä possun kypsentämiseen

X