Metsästäjänleike
Metsästäjänleike on klassikko, joka ansaitsee säilyä suomalaisessa ruokaperinteessä.
Ainekset
Metsästäjänleike
- 4 kpl porsaanfileeleikettä
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 3 dl korppujauhoja
- voita ja öljyä paistamiseen
Sienimuhennos
- 400 g tuoreita sieniä (kantarelleja, tatteja, suppilovahveroita, lampaankääpää tms. heti pannulle sopivia sieniä)
- 2 rkl voita
- 1 sipuli hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 4 dl kuohukermaa
- 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
Valmistusohje
Metsästäjänleike tehdään helposti näin:
1. Ota lihat huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen ruoanvalmistusta.
2. Valmista sitten sienimuhennos. Puhdista ja paloittele sienet. Laita ne pannulle ja haihduta liiat nesteet pois. Lisää pannulle voi ja sipulit. Anna ruskistua. Lisää kerma ja timjami. Kiehauta ja hauduta paksuksi muhennokseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
4. Painele leikkeet ohuiksi kahden leivinpaperin tai kelmun välissä. Voit käyttää nyrkkiä tai esimerkiksi perunanuijaa.
5. Mausta leikkeet suolalla ja mustapippurilla.
6. Kaada vehnäjauhot lautaselle. Riko kananmunat syvälle lautaselle ja vispilöi munien rakenne rikki haarukalla. Kaada korppujauhot laakealle lautaselle. Kääntele leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhossa.
7. Paista leikkeet voin ja öljyn seoksessa rapeiksi ja kullanruskeiksi. Tarjoa metsästäjänleike sienimuhennoksen ja esimerkiksi lyttyperunoiden kera.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin valmistat herkut porsaanlihasta: 5 vinkkiä possun kypsentämiseen
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous