Mainos 28.8.2016

Mieliruoka: Tandoori-kukkakaali ja kookos-kurkkuraita

Teksti: Mieliruoka Kuvat: Mieliruoka

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 keskikokoinen kukkakaali

Kuorrute:

2 rkl mietoa oliiviöljyä
2 rkl kotitekoista tandoorimaustetta (ks. alla)
2 dl turkkilaista jogurttia tai soijarahkaa (Alpro Go On)
2 rkl sitruunamehua
1 rkl raastettua inkivääriä
1 1/2 tl merisuolaa

Tandoorimauste:

6 tl paprikajauhetta
2 tl Urtekram jauhettua korianteria
2 tl jauhettua jeeraa
merisuolaa
1 tl kanelia
1/2 tl Urtekram kurkumaa
1/4 tl cayannepippuria

Kookos-kurkkuraita:

1 tlk rasvaista kookosmaitoa jääkaapissa yön yli jäähdytettynä
1 limetin mehu
1/2 kurkku
5 oksaa minttua silputtuna
2 Urtekram kokonaista kardemummaa
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Valmista tandoori-mausteseos: Sekoita valmiiksi jauhetut mausteet keskenään. Säilytä maustepurkissa valolta suojattuna.

Valmista kuorrute: Aloita sekoittamalla tandoorimauste. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Lisää tandoorimauste ja anna seoksen kuohahtaa koko ajan sekoittaen. Lisää valkosipuli ja kuumenna vielä nopeasti. Ota sivuun ja anna jäähtyä hetki. Sekoita mausteseos muihin kuorrutteen aineksiin, kunnes saat tukevan kastikkeen.

Poista kukkakaalista suojuslehdet ja kanta. Levitä kuorrute kukkakaalin pintaan ja sisälle niin hyvin kuin pystyt. Jos sinulla on aikaa, jätä kukkakaali jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi, jolloin maut voimistuvat. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Aseta kukkakaali voideltuun uunivuokaan tai leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paahda 30 –  40 min. kunnes kukkakaali on pehmeää ja pinta saanut väriä. Tarjoa lämpimänä viielän kookos-kurkkuraidan kanssa.

Valmista kookos-kurkkuraita: Jauha kardemumma morttelissa. Halkaise kurkku ja kaavi pois siemensisus. Käytä muuhun. Raasta jäljelle jäänyt kurkku karkealla terällä. Valuta kookosmaitotölkistä neste ja lusikoi paksu valkoinen osa kurkkuraasteen joukkoon. Lisää limen mehu, kardemumma sekä silputtu minttu.  Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa tandoori-kukkakaalin lisukkeena.

Mieliruoka-blogi osallistuu Ruoka.fi:n ja Urtekramin maustehaasteeseen.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi