Reseptit

Mifu-bolognaisekastike

Mifu on raejuuston kaltaista ruokaraetta, joka kestää sulamatta sekä paista­misen että keittämisen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 rasia (330 g) Mifua (Välimeren tomaatti)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana
  • pala selleriä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 1/2 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1-2 tl oreganoa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1-2 tomaattia
  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa porkkana ja selleri pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuleita ja kasviksia öljyssä hetki.

2. Lisää tomaattimurska ja vesi, murenna joukkoon liemikuutio. Anna hautua 15 minuuttia.

3. Lisää mausteet ja Mifu. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kastikkeen raikastukseksi hienonnettua tomaattia.

4. Silppua pinnalle basilikaa. Tarjoa kastike pastan ja juustoraasteen kanssa.

Vinkki: Kokele kastiketta myös lasagneen.

Kokeile myös näitä ihania kasvispastoja:

tulinen_sriracha_mustapapupasta

Tulinen sriracha-mustapapupasta

Pastaa_ja_parsakaalia

Pastaa ja paahdettua parsakaalia

soija-bolognese

Soija-bolognese

Kotiliesi.fi: Paahdettu bataatti-rucolapasta

X