Reseptit

Mifu-pastasalaatti

Mifu-pastasalaatti sopii täydellisesti eväsruoaksi. Kylmänä tarjottavan salaatin maku vain paranee, kun se saa hölskyä eväsrasiaan pakattuna retkipoluilla. Tuhti salaatti antaa energiaa ja pitää nälän loitolla pitkään.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mifu-pastasalaatti:

  • 1 pkt (300 g) currylla maustettuja mifusuikaleita
  • 1 prk (290 g) kikherneitä suolaliemessä
  • 1 rkl öljyä
  • 5 dl keitettyä pastaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 prk (200 g) ananaspaloja
  • 1/2 tuorekurkku
  • 1 ruukku korianteria
  • 150 g fetajuustoa

Maustekastike:

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl ananasmehua
  • 1 rkl hunajaa
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 tl currya
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

1. Paista mifusuikaleita ja kikherneitä paistinpannulla öljytilkassa pari minuuttia. Sekoita joukkoon keitetty pasta ja suola.

2. Valuta ananaspalat liemestä (ota liemi talteen kastiketta varten). Huuhtele ja kuutioi kurkku. Hienonna korianteri.

3. Sekoita mifupastan joukkoon ananaspalat, kurkkukuutiot, korianteri ja murusteltu fetajuusto.

4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada pastasalaatin sekaan. Jos otat pastasalaatin mukaan retkelle, pakkaa se mukaan kannelliseen eväsrasiaan.

X