Mikan aito osso buco
Osso buco on italialainen ruokalaji, joka valmistetaan yleisimmin naudanpotkasta.
Ainekset
- 4 viipaletta (noin 1 kg) naudanpotkaviipaleita
- 50 g voita
- 0.5 dl öljyä
- 0.5 dl vehnäjauhoja
- suolaa
- mustapippuria
- 1 sipuli
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 prk säilyketomaatteja
- 2 -3 viipaloitua valkosipulinkynttä
- vettä tai lihalientä
- 1 tl luomusitruunan raastettua kuorta
- 1 nippu persiljaa
Valmistusohje
Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Leikkaa potkaviipaleista poikki reunakalvo. Kääntele viipaleet suolalla ja pippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa. Ruskista pannulla voi-öljyseoksessa. Siirrä uunivuokaan.
Kuullota silputtu sipuli pannulla öljyssä, lisää valkoviini ja anna kiehua, kunnes neste on haihtunut puoleen. Lisää tomaatit ja valkosipuli,
anna kiehahtaa ja kaada seos potkaviipaleiden päälle. Lisää sen verran lihalientä, että lihat peittyvät kunnolla. Peitä vuoka kannella tai foliolla. Kypsennä noin 2 tuntia tai kunnes liha alkaa irrota luista.
Viimeistele osso buco raastetulla sitruunankuorella ja silputulla persiljalla. Anna vielä hautua 5 minuuttia. Tarjoa keitetyn riisin tai pastan kera.
Resepti: Mika Reijonen, Aitokauppa
Kommentit
Hyvä liha menee pilalle pastan kanssa, pasta on lasten ruokaa – tai hampaattomien vanhusten.
Kommentit
Hyvä liha menee pilalle pastan kanssa, pasta on lasten ruokaa – tai hampaattomien vanhusten.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous