3.3.2014

Mimosasalaatti

Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola/SKOY

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Ainekset

1 päärynä
1 omena
2 tomaattia
1/4 tuoretta kurkkua
2-3 sellerinvartta
10-15 kivetöntä viinirypälettä
1 tlk (227 g) ananasrenkaita
vihreää salaattia
4 kovaksi keitettyä kananmunaa

kastike:

1 dl kevytmajoneesia
1 tl currya
mineraalisuolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Hedelmäinen mimosasalaatti on keväisen raikasta ja sopii pääsiäisaterian piristeeksi.

Kuori ja halkaise päärynä sekä omena. Poista hedelmistä kanta sekä siemenkota ja kuutioi hedelmänpuolikkaat. Huuhdo ja kuutioi tomaatit sekä kurkku. Huuhdo ja suikaloi lehtisellerinvarret. Huuhdo ja halkaise viinirypäleet. Valuta ja paloittele ananasrenkaat. Sekoita kaikki aineet keskenään. Mausta majoneesi ja sekoita se salaattiainesten joukkoon.

Levitä huuhdotut ja kuivatut salaatinlehdet salaattikulhoon tai vadille. Kumoa salaatti päälle. Kuori munat. Erota valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Hienonna ne erikseen haarukalla ja levitä raidoiksi salaatin päälle.