Reseptit

Minestronekeitto peston kera

Tämä italialaiselta klassikolta mallia ottanut keitto höystetään vaihteeksi pekonilla sekä ilmakuivatulla kinkulla ja tarjotaan pestokastikkeen kera.

Teksti:
Virpi Tissari-Simola
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 60 g pekonia
  • 60 g ilmakuivattua kinkkua
  • 1-2 tl öljyä
  • 1-2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • sipuli
  • purjo
  • porkkana
  • 75 g juuriselleriä
  • 1 1/2 l kanalientä
  • pieni kesäkurpitsa
  • 2 tomaattia
  • 200 g herneitä
  • 1 1/2 dl ohutta spagettia tai muuta pastaa
  • 2-3 rkl parmesaania
  • 3 oksaa tuoretta timjamia tai 1 1/2 tl kuivattua timjamia
  • 1 1/2 tl vasta rouhittua mustapippuria
  • silputtua (sileälehtistä) persiljaa tai basilikan lehtiä
  • 2 rkl pestokastiketta

Valmistusohje

Minestronekeitto tarjoillaan peston kera.

Kuori ja suikaloi kasvikset. Silppua pekoni ja kinkku hienoksi silpuksi. Ruskista silppu öljyn kanssa kattilassa ja lisää sipulit ja paloitellut juurekset. Kuullota aineksia hetki ja lisää tomaattipyree sekä kuuma kanaliemi. Keitä 10-15 minuuttia ja lisää loput kasvikset ja pasta.

Saosta keitto parmesaanijuustoraasteella ja mausta timjamilla, mustapippurilla ja persiljalla. Koristele keitto vielä ennen tarjoilua lusikallisella pestokastiketta. Tarjoa ohessa parmesaanigrissinejä.

X