Reseptit

Minimokkapalat

Klassiset mokkapalat leikataan uuden vuoden juhliin sormisyötäviksi minipaloiksi. Juhlava koriste syntyy leivontaan tarkoitetuista hopea- tai kultakoristeista.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 200 g voita
  • 3 kannamunaa
  • 4 dl sokeria
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 dl ranskankermaa

Kuorrutus:

  • 3 dl tomusokeria
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1/2 dl vahvaa kahvia
  • 1/2 dl sulatettua voita

Pinnalle:

  • hopea- tai kultakoristeita

Valmistusohje

Minimokkapalat eli pienet mokkapalat leivotaan näin:

Minimokkapalat leivotaan pellillä kuten perinteisetkin mokkapalat.

1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.

2. Vatkaa munat ja sokeri tukevaksi vaahdoksi kulhossa.

3. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa, eli jauhojen joukkoon leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe.

4. Sekoita jäähtynyt voi muna-sokerivaahtoon, lisää sitten kuivat aineet ja viimeisenä ranskankerma. Sekoita taikina kevyesti tasaiseksi.

5. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun tai -vuokaan ja paista 180 asteessa noin 25 minuuttia. Jäähdytä mokkapalalevy ja valmista sillä aikaa kuorrutus.

6. Sekoita kulhossa tomusokeri ja kaakaojauhe. Lisää kahvi ja voisula ja sekoita kuorrute tasaiseksi.

7. Levitä kuorrutus kakun päälle ja ripottele pinnalle koristeet. Anna kuorrutteen jähmettyä ja leikkaa levy sitten minineliöiksi. Minimokkapalat ovat valmiit tarjoiltavaksi.

Saatat pitää myös juhlavista kirsikkapaloista, sitruunaruuduista tai pellillä tehdystä porkkanakakusta.

Lue myös Kotiliesi.fi: Mikä menee kaupaksi myyjäisissä? Katso reseptit hittileivonnaisiin ja leipojan muistilista

X