minimokkapalat
Reseptit

Minimokkapalat

Klassiset mokkapalat leikataan uuden vuoden juhliin sormisyötäviksi minipaloiksi. Juhlava koriste syntyy leivontaan tarkoitetuista hopea- tai kultakoristeista.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 200 g voita
  • 3 kannamunaa
  • 4 dl sokeria
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 dl ranskankermaa

Kuorrutus:

  • 3 dl tomusokeria
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1/2 dl vahvaa kahvia
  • 1/2 dl sulatettua voita

Pinnalle:

  • hopea- tai kultakoristeita

Valmistusohje

1. Sulata voi ja anna jäähtyä.

2. Vatkaa munat ja sokeri tukevaksi vaahdoksi.

3. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe.

4. Sekoita jäähtynyt voi muna-sokerivaahtoon, lisää sitten kuivat aineet ja viimeisenä ranskankerma. Sekoita taikina kevyesti tasaiseksi.

5. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun tai -vuokaan ja paista 180 asteessa noin 25 minuuttia. Jäähdytä ja valmista sillä aikaa kuorrutus.

6. Sekoita kulhossa tomusokeri ja kaakaojauhe. Lisää kahvi ja voisula ja sekoita tasaiseksi.

7. Levitä kuorrutus kakun päälle ja ripottele pinnalle koristeet. Anna kuorrutteen jähmettyä ja leikkaa levy sitten minineliöiksi.

X