Reseptit

Minimunakkaat ja tomaatit uunissa

Muffinivuoka hyötykäyttöön. Valmista pellillä herkulliset minimunakkaat. Koloissa paahtuvat myös herkulliset uunitomaatit.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Minimunakkaat:

  • 8 kananmunaa
  • 1 dl ruokakermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 dl juustoraastetta

Tomaatit:

  • 4 tomaattia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • ripaus sokeria
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1/2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Voitele yksi isokoloinen amerikkalainen muffinivuoka tai kaksi tavallista muffinivuokaa öljyllä tai voilla. Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Riko munat kulhoon, lisää kerma ja mausteet. Sekoita.

3. Täytä muffinivuoan kolot mu-nakasseoksella. Jätä koloihin 2 cm kohoamisvaraa. Ripottele päälle juustoraaste.

4. Leikkaa tomaattien kantapuolelta pois sentin viipale. Pane tomaatit vuokaan leikkauspinta ylöspäin.

5. Valuta tomaateille öljyä, mausta suolalla, sokerilla, pippurilla ja timjamilla. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

6. Kypsennä munakkaita ja tomaatteja 20–30 minuuttia eli kunnes munakkaat ovat juuri ja juuri kypsiä.

X