Reseptit

Minisämpylät

9.12.2013 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jorma Marstio

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Täytä minisämpylät esimerkiksi maustetulla tuorejuustolla ja lohella tai ilmakuivatulla kinkulla. Tällä reseptillä leivot noin 12 kappaletta minisämpylöitä.

Ainekset

1 dl kuumaa vettä
2 dl kermaviiliä
2 rkl tummaa siirappia
1.5 tl suolaa
1 ps kuivahiivaa
0.5 rkl fenkolia tai anista
1 dl ruisjauhoja
6 dl (noin) vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

voiteluun:

siirappivettä

pinnalle:

unikon- tai seesaminsiemeniä

Valmistusohje

 

Leivo minisämpylät näin:

1. Sekoita kermaviili kuumaan veteen. Lisää hiiva ja mausteet. Alusta taikinaan jauhot. Käytä sen verran vehnäjauhoja, että syntyy pehmeän kimmoisa taikina. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia, lisää öljy ja jatka hetki vaivaamista. Anna taikinan kohota 20–30 minuuttia.
2. Pyörittele taikinasta 12 pientä sämpylää. Pane sämpylät paperivuoilla vuoratulle muffinipellille. Kohota hyvin ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Voitele paistamisen loppuvaiheessa siirappivedellä ja lisää pinnalle siemeniä.
3. Täytä minisämpylät jäähtyneinä esimerkiksi raputuorejuustolla ja kylmäsavulohella.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme