Reseptit

Minisandwichit vartaissa

Minisandwichit maistuvat vaikka televisionkatselun lomassa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Minisandwichit

  • 8 viipaletta ruisleipää
  • 8 viipaletta vaaleaa maalaisleipää
  • voita

Pesto

  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl parmesaania raastettuna

Täyte 1

  • 150 g maalaispalvikinkkua
  • 100 g piparjuurella maustettua tuorejuustoa
  • 3 vartta kevätsipulia tai nippu ruohosipulia hienonnettuna
  • ohuita kurkkuviipaleita

Täyte 2

  • 100 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 150 g kylmäsavustettua possua

Lisäksi

  • 4 varrastikkua
  • minitomaatteja
  • salaattia

Valmistusohje

Minisandwichit valmistuvat helposti näin:

1. Mittaa tehosekoittimeen pestoa varten basilika, valkosipulinkynsi ja parmesaani. Lisää hieman öljyä ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää öljyä hiljalleen niin, että saat tahnamaisen seoksen.

2. Hienonna maalaispalvikinkku ja sekoita joukkoon tuorejuusto sekä kevätsipuli.

3. Voitele leipäviipaleet ja paahda ne rapeiksi paistinpannulla tai uunissa. Sipaise kaikkien leipäviipaleiden pinnalle pestoa. Levitä 4:lle leivälle palvikinkkuseosta ja asettele päälle kurkkuviipaleita. Käännä päälle toiset neljä leipää ja leikkaa leivät kolmioiksi. Levitä sitten 4:lle leivälle vuohenjuustoa ja asettele päälle reilusti kylmäsavupossuviipaleita. Käännä päälle toiset neljä leipää ja leikkaa leivät kolmioiksi.

4. Pujota jokaiseen vartaaseen neljä leipäkolmiota ja väleihin salaatinlehtiä ja minitomaatteja.

5. Nauti minisandwichit vaikkapa televisionkatselun lomassa.

Kokeile myös sandwich-rullia.

Katso myös Kotiliesi.fi:n Suklapossu-blogin tomaatti-vuohenjuustoleipiä.

X