Reseptit

Minttu-raparperilimonadi Teresa Välimäen tapaan

Raparperi antaa minttu-raparperilimonadille viehkeän vaalean­punaisen värin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 l vettä
  • 500 g raparperia paloina
  • 400 g hienoa sokeria
  • 2 sitruunan keltainen kuori ja mehu
  • muutama oksa vahvaa minttua
  • 0.5 tl tuorehiivaa

Valmistusohje

1. Mittaa isoon kattilaan vesi, raparperi ja sokeri. Kiehauta ja keitä sekoitellen niin, että sokeri sulaa. Nosta kattila liedeltä ja lisää sitruunan keltainen kuori ja mehu sekä minttu. Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi.

2. Ota noin desilitra seosta mukiin ja sekoita siihen hiiva. Kaada seos takaisin kattilaan ja sekoita hyvin.

3. Anna juoman seistä huoneenlämmössä vuorokausi ja siivilöi se.

4. Pullota juoma tiiviisiin lasipulloihin (esim. patenttipulloihin) ja nosta jääkaappiin. Limonadi on valmista noin 5 vuorokaudessa.

X