Minttu-raparperilimonadi Teresa Välimäen tapaan
Raparperi antaa minttu-raparperilimonadille viehkeän vaaleanpunaisen värin.
Ainekset
- 5 l vettä
- 500 g raparperia paloina
- 400 g hienoa sokeria
- 2 sitruunan keltainen kuori ja mehu
- muutama oksa vahvaa minttua
- 0.5 tl tuorehiivaa
Valmistusohje
1. Mittaa isoon kattilaan vesi, raparperi ja sokeri. Kiehauta ja keitä sekoitellen niin, että sokeri sulaa. Nosta kattila liedeltä ja lisää sitruunan keltainen kuori ja mehu sekä minttu. Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi.
2. Ota noin desilitra seosta mukiin ja sekoita siihen hiiva. Kaada seos takaisin kattilaan ja sekoita hyvin.
3. Anna juoman seistä huoneenlämmössä vuorokausi ja siivilöi se.
4. Pullota juoma tiiviisiin lasipulloihin (esim. patenttipulloihin) ja nosta jääkaappiin. Limonadi on valmista noin 5 vuorokaudessa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous