Reseptit

Minttumarinoitua galiamelonia ja schwarzwaldin kinkkua

Meloni yhdessä kinkun kanssa on klassinen yhdistelmä, Tällä Teresa Välimäen reseptillä valmistat minttumarinoitua galiamelonia schwarzwaldin kinkun kanssa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1/2 galiameloni
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
  • ripaus suolaa ja sokeria
  • 80 g savustettua ilmakuivattua kinkkua (schwarzwaldin kinkkua) viipaleina

Valmistusohje

Klassinen yhdistelmä meloni ja ilmakuivattu kinkku toimii. Tässä Teresa Välimäen reseptissä minttumarinoitu galiameloni tarjotaan savustetun schwarzwaldin kinkun kanssa.

1. Poista melonista siemenet ja kuori. Leikkaa hedelmäliha pieniksi lohkoiksi.

2. Laita lohkot kulhoon ja lisää sitruunamehu, öljy, minttu sekä ripaukset suolaa ja sokeria. Anna maustua tunnin verran.

3. Puolita kinkkuviipaleet ja kääri ne melonilohkojen ympärille.

4. Kiinnitä kinkut meloneihin cocktailtikuilla ja tarjoile.

X