Reseptit

Minttumustikat

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Seppo Saarentola

Minttumustikat on yhtä helppo ja maukas jälkiruoka kuin mustikkamaito.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Minttumustikat

  • 3 rkl vettä
  • 3 rkl sokeria
  • 8 dl mustikoita
  • 3 rkl mintun lehtiä
  • 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 1 rkl raastettua sitruunankuorta

Valmistusohje

Minttumustikat valmistuvat helposti näin:

1. Kiehauta vesi ja lisää siihen sokeri. Sekoita niin kauan aikaa kunnes sokeri sulaa. Jäähdytä.

2. Pane mustikat ja silputtu minttu kulhoon ja kaada sokerivesi joukkoon sekoittaen. Pane seos kylmään noin puoleksi tunniksi.

3. Annostele mustikkaseos neljään tarjoilukulhoon. Vispaa vaniljakastike kuohkeaksi, mausta raastetulla sitruunalla. Viimeistele vielä minttumustikat lusikallisella vaahdotettua vaniljakastiketta, mintunlehdellä ja sitruunankuoriraasteella.

Vinkki: Kokeile myös mustikkamaitoa tai mustikkasmoothieta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet mustikkarahkan

X