Reseptit

Minttusokerilla maustetut mansikat ja sitruunagranita

Sitruuna­granitan kera tarjottavat minttusokerilla maustetut mansikat viilentävät mukavasti kuuman kesäpäivän päätteeksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l mansikoita
  • 1 ruukku vahvaa minttua
  • 1 dl sokeria

granita:

  • 2 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vastapuristettua sitruunamehua (n. 3 sitruunan mehu)
  • 1 sitruunan kuori raastettuna

Valmistusohje

 

1. Valmista ensin granita. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja sitrusten mehu. Kiehauta ja keitä niin, että sokeri on sulanut. Sekoita joukkoon raastettu sitruunan kuori. Kaada seos pakastinrasiaan ja nosta pakastimeen.

2. Sekoittele granitaa sen jäätymisen aikana 2–3 kertaa. Granita on valmista aikaisintaan noin 4–5 tunnin kuluttua.

3. Puhdista mansikat ja hienonna minttu. Sekoita minttu sokerin joukkoon. Laita mansikat foliovuokaan ja nosta vuoka grilliin. Anna mansikoiden lämmetä aivan hetkinen.

4. Kääntele mansikoiden joukkoon minttusokeria. Jaa marjat tarjoilukulhoihin ja lusikoi päälle hieman pehmennyttä granitaa. Tarjoile heti.

X