Reseptit

Minttusuklaapäärynät

Minttusuklaapäärynät on helppo ja herkullinen jälkiruoka. Makeiksi paahtuneet päärynät maistuvat taivaallisilta kardemummalla maustetun kermavaahdon kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Minttusuklaapäärynät

  • 3 päärynää
  • 12 palaa After Eight -suklaata
  • 1 dl vispikermaa
  • 1 dl turkkilaista paksua jogurttia
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1/2 tl kardemummaa

Valmistusohje

Minttusuklaapäärynät tehdään helposti näin:

1. Leikkaa päärynät lohkoiksi ja asettele ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

2. Kuumenna päärynöitä 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Ota ne sitten hetkeksi uunista ja asettele niiden päälle After Eight -suklaapalat. Laita päärynät takaisin uuniin vielä minuutiksi. Anna jäähtyä.

3. Vaahdota sillä aikaa kerma ja jogurtti ja mausta vaahto tomusokerilla ja kardemummalla.

4. Nostele minttusuklaapäärynät vadille tai pienille jälkiruokalautasille, ja lusikoi niille jogurttivaahtoa.

Katso myös: Roquefortpäärynät

Katso myös Kotiliesi.fi: Vaaleat glögipäärynät

X