Reseptit

Mintulla maustettu sitrussalaatti

Tämä hedelmäinen salaatti on täynnä raikkaita makuja. Sitrusten seuraksi lisätään pirteänä pirskahtelevia granaattiomenansiemeniä sekä tuoretta minttua.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mintulla maustettu sitrussalaatti:

  • 4 satsumaa tai mandariinia
  • 1 dl granaattiomenansiemeniä
  • 4 veriappelsiinia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus sokeria
  • 1 dl tuoretta minttua

Valmistusohje

1. Kuori sitrukset terävällä veitsellä kuorettomiksi ja viipaloi ne. Asettele viipaleet kauniisti lautasille.

2. Ripottele pinnalle granaattiomenansiemenet.

3. Sekoita pienessä kulhossa oliiviöljy, viinietikka, suola, mustapippuri ja sokeri. Valuta kastike sitrusten päälle.

4. Viimeistele annokset tuoreilla mintunlehdillä.

X