Reseptit

Minuuttilohi ja sitruunaperunat

Valmiista pakasteperunoista syntyy pannulla paistettuina ja sitruunalla maustettuina maukas lisuke lohelle.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g lohifileetä
  • 1/2 tl sormisuolaa
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 2 tl (seesami)öljyä

Perunat:

  • 1 rkl öljyä
  • 1 pussi (500 g) pakastevalkosipuliperunoita
  • pala kurkkua
  • 2 rkl situunamehua
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä

Kastike:

  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 tl currya
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa lohi parin sentin viipaleiksi. Mausta suolalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.Sekoita kastike kermaviilistä ja currysta, mausta ripauksella suolaa.

2. Tee seuraavaksi perunat: Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Lisää kohmeiset perunat pannulle ja paista kohtalaisella lämmöllä, kunnes perunat ovat ruskeita ja kypsiä. Lisää kurkkukuutiot ja sitruunamehu, mausta perunat suolalla ja pippurilla. Kuumenna nopeasti ja peitä pannu kannella.

3. Kuumenna tilkka öljyä toisella paistinpannulla hyvin kuumaksi. Lisää lohisuikaleet ja paista lohi hyvällä lämmöllä rapeapintaiseksi.

X