Reseptit

Misolohta ja papuja

21.1.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Misotahnasta tehdään yleensä keittoa, mutta se sopii myös marinadeihin ja kastikkeisiin.

Ainekset

300 g nahatonta lohifileetä
1 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
tilkka seesamiöljyä
2 tl öljyä
1 tl hunajaa
2 tl misokeittotahnaa
1 tl raastettua inkivääriä
pala chiliä

Lisäksi

pala kurkkua
pala retikkaa
1 kevätsipuli
1 pussi pakastepapusekoitusta (esimerkiksi Apetit)

Valmistusohje

1. Poista lohesta ruodot ja leikkaa kala neljäksi palaksi.

2. Sekoita soija, öljyt, hunaja, misotahna, inkivääriraaste ja silputtu chili keskenään. Siveleseos lohiviipaleille. Anna maustua 10 minuuttia.

3. Leikkaa kurkku ja retikka tangoiksi, kevätsipuli renkaiksi. Kuumenna pakastepavut kevyesti suolalla maustetussa vedessä.

4. Kuumenna paistinpannu ja paista lohiviipaleita pannulla 1–2 minuuttia puoleltaan.

5. Kokoa annokset lautasille. Voit halutessasi sekoittaa ruoalle kevyen ja maukkaan kastikkeen misokeittotahnasta, sitruunamehusta, tilkasta soijaa sekä seesamiöljyä.

Katso myös:

Teryaki-kala, Ruoka.fi
Seesamilohta ja kasviksia, Ruoka.fi
Chili-inkiväärilohi, Kotiliesi.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *