Reseptit

Misolohi ja papulisuke

Misolohi saa upean maun misokeittotahnasta ja inkivääristä. Misotahnasta tehdään yleensä keittoa, mutta se sopii myös marinadeihin ja kastikkeisiin.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Aasialaisittain maustettu misolohi maistuu erilaisista pavuista tehdyn lisukkeen kanssa.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Misolohi

  • 300 g nahatonta lohifileetä
  • 1 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • tilkka seesamiöljyä
  • 2 tl öljyä
  • 1 tl hunajaa
  • 2 tl misokeittotahnaa
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • pala chiliä

Papulisuke

  • pala kurkkua
  • pala retikkaa
  • 1 kevätsipuli
  • 1 pussi pakastepapusekoitusta (esimerkiksi Apetit)

Valmistusohje

Misolohi ja papulisuke tehdään helposti näin:

1. Poista lohesta ruodot ja leikkaa kala neljäksi palaksi.

2. Sekoita soija, öljyt, hunaja, misotahna, inkivääriraaste ja silputtu chili keskenään. Siveleseos lohiviipaleille. Anna maustua 10 minuuttia.

3. Leikkaa kurkku ja retikka tangoiksi, kevätsipuli renkaiksi. Kuumenna pakastepavut kevyesti suolalla maustetussa vedessä.

4. Kuumenna paistinpannu ja paista lohiviipaleita pannulla 1–2 minuuttia puoleltaan.

5. Asettele lautasille papulisuke ja papujen päälle misolohi. Voit halutessasi sekoittaa ruoalle kevyen ja maukkaan kastikkeen misokeittotahnasta, sitruunamehusta, tilkasta soijaa sekä seesamiöljyä.

Vinkki: Jos pidät lohesta ja pavuista, kokeile myös herkullista japanilaista lohikulhoa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet chili-inkiväärilohta.

X