Misolohta_ja_papuja
Reseptit

Misolohta ja papuja

Misotahnasta tehdään yleensä keittoa, mutta se sopii myös marinadeihin ja kastikkeisiin.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g nahatonta lohifileetä
  • 1 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • tilkka seesamiöljyä
  • 2 tl öljyä
  • 1 tl hunajaa
  • 2 tl misokeittotahnaa
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • pala chiliä

Lisäksi

  • pala kurkkua
  • pala retikkaa
  • 1 kevätsipuli
  • 1 pussi pakastepapusekoitusta (esimerkiksi Apetit)

Valmistusohje

1. Poista lohesta ruodot ja leikkaa kala neljäksi palaksi.

2. Sekoita soija, öljyt, hunaja, misotahna, inkivääriraaste ja silputtu chili keskenään. Siveleseos lohiviipaleille. Anna maustua 10 minuuttia.

3. Leikkaa kurkku ja retikka tangoiksi, kevätsipuli renkaiksi. Kuumenna pakastepavut kevyesti suolalla maustetussa vedessä.

4. Kuumenna paistinpannu ja paista lohiviipaleita pannulla 1–2 minuuttia puoleltaan.

5. Kokoa annokset lautasille. Voit halutessasi sekoittaa ruoalle kevyen ja maukkaan kastikkeen misokeittotahnasta, sitruunamehusta, tilkasta soijaa sekä seesamiöljyä.

Katso myös:

Teryaki-kala, Ruoka.fi
Seesamilohta ja kasviksia, Ruoka.fi
Chili-inkiväärilohi, Kotiliesi.fi

X